Serveis

Avaluació i Diagnòstic Psicopedagògic

Què és l'Avaluació Psicopedagògica?

L'avaluació psicopedagògica serveix per determinar si hi ha necessitats educatives especials o alguna dificultat que pugui interferir en l'aprenentatge (TDAH, dislèxia, discalcúlia, etc.). És un tipus d'avaluació que es realitza per valorar si hi ha una dificultat en l'aprenentatge o a nivell emocional en el nen o jove.
L'objectiu d'una avaluació psicopedagògica és valorar si hi ha alteracions a nivell emocional, en la conducta o en les funcions cognitives (atenció, memòria, llenguatge, raonament, memòria o percepció), que puguin interferir en l'aprenentatge.

Quan pot necessitar el meu fill una Avaluació Psicopedagògica?

Normalment, són els professors els que s'adonen que el nen necessita una valoració o avaluació psicopedagògica per part d'un professional. També passa que, les pròpies famílies entenen que el seu fill pot necessitar ajuda arran d'un rendiment escolar baix o perquè veuen que han de fer un gran esforç per assolir bons resultats a l'escola.

Les Avaluacions i diagnòstics psicopedagògics a G.A.P.

Al G.A.P. realitzem les avaluacions psicopedagògiques durant 2 o 3 sessions. En aquestes sessions, es comença per una entrevista tant amb els pares com amb el nen. Després d'això, es realitzen proves que avaluen en el nen o jove: 

- Aspectes emocionals (ansietat, símptomes depressius, autoestima i auto-concepte).
- Aspectes cognitius (capacitat intel·lectual, memòria, llenguatge, atenció, problemes de lectoescriptura).
- Aspectes conductuals (problemes de conducta, habilitats socials, impulsivitat, etc.).
- De forma paral·lela, es realitzen proves amb els pares si es necessitessin.


El procés d'avaluació psicopedagògica acaba amb un informe en el qual s'engloben i interpreten els resultats. A més, donem una sèrie de pautes i recomanacions que puguin ajudar a les famílies, professors i altres professionals que treballin amb el nen o adolescent. Per a això, vam realitzar una sessió final en què expliquem els resultats obtinguts als pares i resolem els dubtes que puguin tenir.

 

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris