Notícies

Estimulació cognitiva per a gent gran

Laia Álvarez Bitrià
12-02-2018 14:50
Estimulació cognitiva per a gent gran

L’estimulació cognitiva són totes aquelles activitats dirigides a mantenir o a millorar el funcionament cognitiu general, es a dir, a millorar la memòria, la percepció, l’atenció, el llenguatge, la planificació, el raonament o les praxis per mitjà d’exercicis o activitats dirigides.

El seu objectiu principal és treballar aquells aspectes cognitius que s’acostumen a afectar amb el pas dels anys o bé a causa de l’envelliment normal o bé per una malaltia neurodegenerativa, per tal de mantenir o millorar el seu funcionament.

Al ralentitzar el procés de deteriorament, s’aconsegueixen també altres objectius, com són evitar la desconnexió de l’entorn, augmentar l’autoestima, millorar les relacions socials, mantenir l’autonomia personal i, en general, millorar la qualitat de vida.

En què consisteix?

En les sessions d’estimulació cognitiva realitzem exercicis, activitats i jocs per treballar la memòria, l’atenció, el llenguatge, la visuopercepció, la comprensió lectora o la planificació.

Es tracta de dur a terme activitats dinàmiques i principalment grupals, que permetin la participació de tots els membres del grup.

Consisteix en estimular la funcionalitat cognitiva per tal de mantenir activa la ment i així ralentitzar el deteriorament que es produeix de manera normal amb el pas dels anys.

A qui va destinada?

Les sessions d’estimulació cognitiva van dirigides a totes aquelles persones majors de 55 anys que vulguin exercitar la seva ment.

També poden assistir persones amb deteriorament cognitiu lleu degut a una demència o malaltia neurodegenerativa.

Com ho treballem?

Realitzem sessions individuals i grupals.

Els grups són d’entre 5 i 8 persones. Es procura que els grups siguin el més homogenis possible.

Les sessions individuals es planifiquen en funció de les necessitats concretes de cadascú i es treballen també de manera dinàmica i personalitzada.

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris