Notícies

11 Hàbits alimentaris interessants

Laia Jiménez Moreno
13-04-2018 00:00
11 Hàbits alimentaris interessants

1. Deixar sortir abans d'entrar.

Res més aixecar-nos, el millor és buidar la bufeta, rentar-nos les mans i la cara i raspallar-nos les dents i la llengua sense res.

2. Desperta al teu sistema digestiu de forma suau

En dejú, després del pas anterior, el millor que li podem ficar al nostre organisme és aigua temperada, 1 o 2 gots al menys. De tant en tant, la podem acompanyar amb suc de llimona i fins i tot una cullerada d’oli d’oliva verge extra.
3. Parlant d’AIGUA

Quantes vegades heu sentit que cal beure 1'5 litres d'aigua al dia? Doncs no és cap mite, és potser el tòpic més important del món. Mínim 1'5 litres d'aigua al dia, sense comptar les infusions, ni els sucs, etc.
4. CUINAR

Sembla obvi i una ximpleria dir-ho, però hem de cuinar molt. Això significarà una gran reducció de menjar processat, la qual no és beneficiosa per a la nostra salut.

5. La FRUITA i la VERDURA com a protagonistes

Plenes de colors i de sabors, han de ser les protagonistes de tots els nostres plats (sense oblidar-nos dels altres grups d'aliments).

6. Contra més natural, millor

Som el que mengem. Ja hi ha massa contaminació que no podem evitar, però podem decidir menjar DINAR REAL, sense additius i sense conservants.

7. Practica el “tuppering”

Les carmanyoles són les millors aliades. Si cuines en quantitat i ho guardes a la nevera o congelador, evitaràs moltes temptacions de menjar qualsevol cosa.

8. Cuina de forma saludable

També podem escollir cuinar:

- Amb poca o gens sal
- Amb poc oli i que aquest sigui de qualitat
- Bullit, al vapor, a la planxa, al forn ... abans que fregit o "planxit" (= tant d’oli que al final estem fregint)
- Amb espècies millor que amb salses
- Amb amor i paciència, perquè surti més bo

9. La carn i el peix no són les úniques fonts de proteïna

De fet, menjar carn o peix cada dia és un excés. Necessitem només un 7-15% de proteïna al dia, la qual creiem que només surt dels animals. Però els llegums, la soja i altres aliments també són rics en proteïna (d'origen vegetal) i aquesta genera menys toxicitat en el nostre cos.

10. Integral abans que blanc

Integral ve d'íntegre, que significa sencer, amb totes les seves parts. Per tant, perquè un cereal sigui ric en vitamines, nutrients i fibra, ha d'estar complet. Així, els carbohidrats t’aportaran molt més que energía.

11. El mite del calci i la llet

Ametlles, soja i derivats, bròquil, col, llavors (sèsam integral, xia, rosella), llegums ... també són aliments rics en calci. No abusem dels lactis, són molt inflamatoris i mucolítics. En el següent vídeo la Dietoterapeuta Laia Jiménez explica algunes idees bàsiques sobre alimentació saludable.

 

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris