Notícies

Aprendre idiomes: 5 raons per motivar-te

Fernando López
08-11-2017 00:00
Aprendre idiomes: 5 raons per motivar-te

Dominar un nou idioma figura a la llista de propòsits de moltes persones, però, és una cosa que no sol aconseguir-se amb facilitat. Aprendre un nou codi de comunicació gairebé sempre resulta ser un procés llarg que requereix d'inversions significatives de temps i esforç per la nostra part i a causa de l'excés d'ocupacions quotidianes molts cops es posposa per mai reprendre. Per superar aquest procés també és necessari mantenir un nivell alt de motivació, és per això que a continuació podràs trobar 5 raons que la ciència planteja perquè iniciïs les teves lliçons d'idiomes o perquè per fi reprenguis aquestes lliçons que vas deixar incompletes.

1. Si deixes passar més temps serà més difícil aprendre un altre idioma en el futur. Tots els coneixements que s'adquireixen al llarg de la vida s'emmagatzemen al cervell en forma de connexions neuronals, però, la capacitat de les neurones per establir connexions entre elles no és la mateixa en tot moment, amb el pas del temps el cervell perd gradualment la capacitat d'emmagatzemar nova informació. Per aquesta raó, la primera infància és sempre l'etapa en la qual les neurones arriben al seu màxim nivell de connectivitat. Els nens i les nenes tenen una capacitat molt més gran per aprendre idiomes, a partir dels 12 anys aquesta habilitat va disminuint i mai més tornaran a tenir la mateixa facilitat, de manera que molts experts asseguren que la infància és l'edat òptima per al desenvolupament de noves habilitats. Com més posposis les teves lliçons d'idiomes, serà més difícil progressar en aquest objectiu.

2. Les persones que dominen diferents idiomes tenen més capacitat per solucionar problemes. La flexibilitat cognitiva és la capacitat per adaptar-se a noves situacions i donar solucions creatives i efectives als problemes quotidians i aquesta és una habilitat que les persones bilingües presenten amb major freqüència en comparació amb les persones monolingües. Aprendre una llengua implica que les persones coneguin diferents paraules per nomenar un mateix objecte. Aparentment aquest mateix principi és aplicable per a la solució de conflictes, les persones bilingües poden trobar diferents mètodes per arribar al mateix resultat, la qual cosa fa que puguin plantejar diferents opcions per donar solucions als problemes a què s'enfronten.

3. Aprendre un nou idioma augmentarà les teves habilitats cognitives. Diversos estudis han confirmat que les persones que parlen més d'un idioma mostren millor acompliment en avaluacions neurocognitives, és a dir, que presenten nivells més alts d'atenció i memòria en un gran nombre de tasques, tot i que aquestes no estiguin relacionades amb els idiomes. Desenvolupar noves habilitats estimula tot el cervell en el seu conjunt, ja que diferents àrees del cervell han de treballar conjuntament per executar-les de forma reeixida, això porta com a resultat que el cervell es torni més actiu i pugui aplicar aquests beneficis en diferents activitats.

4. Algunes malalties neurodegeneratives, com l'Alzheimer, evolucionen de forma més lenta quan la persona implicada domina més d'un idioma. D'acord amb l'American Association for the Advancement of Science, les persones que pateixen aquestes malalties presenten els primers símptomes de neurodegeneració entre 4 i 5 anys més tard quan han après més d'una llengua durant la seva vida. Les malalties neurodegeneratives es caracteritzen per la mort accelerada i progressiva de neurones.

5. Tindràs accés a molta més informació. Dominar més d'un idioma et dóna l'oportunitat de conèixer persones de diferents llocs del món, amplia el teu cercle social, t'obre la porta de noves cultures i et fa ser més competitiu en el pla escolar i laboral. Actualment el domini d'idiomes és una habilitat altament cotitzada en el mercat laboral, amb freqüència en moltes empreses és un element indispensable que es té en especial consideració en el moment de contractar personal. Les millors universitats del món també tenen en compte aquest aspecte quan han de seleccionar als seus nous estudiants, de manera que dominar més d'un idioma et donarà accés a més oportunitats de formació.

Com pots veure, hi ha raons de sobres per submergir-se en un nou idioma, hi ha molt a guanyar i no suposa cap tipus de risc. El primer pas és buscar informació sobre les escoles disponibles de l'idioma del teu interès, es recomana que les classes puguin integrar-se dins de la rutina de les persones perquè no representin una dificultat i d'aquesta manera la motivació es mantingui i s'obtinguin resultats favorables. La resta depèn de tu.

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris