Notícies

Llegir amb un gos

Anna Jornet
31-10-2017 16:59
Llegir amb un gos

La lectura és un hàbit fonamental per el desenvolupament i l’aprenentatge dels nens/es. Llegir, comprendre i aprendre del que es llegeix és molt important i imprescindible per l’èxit a l’escola i també per al nostre dia a dia. Això ens permetrà descobrir infinitat d’aventures i omplirà de coneixements la nostra ment.

Generalment els més petits, prenen aquest hàbit com una imposició i acaben per avorrir-se i no parar atenció al que llegeixen. Per aquest fet és tant important fer de la lectura una diversió, un moment lúdic i emocionant, on poder ampliar la imaginació i crear mons màgics i de fantasia.

Els tallers “GUAU com llegim!” han estat creats amb aquesta finalitat, crear un clima idoni gràcies a la companyia d’un gos, per a que els nens puguin desenvolupar les seves habilitats lectores de manera positiva i enriquidora. La presència dels gossos de suport educatiu és realment acollidora, estimulant i genera un sentiment de seguretat i confiança que afavoreix la relaxació. Es crea un espai perfecte per aconseguir un aprenentatge fàcil i divertit.

Quins beneficis ens aporta?

Actualment, és ben sabut l’èxit d’aquests programes que ja existeixen arreu del món. R.E.A.D, Reading Education Assistance Dogs, és una de les entitats pioneres i més conegudes en aquest àmbit i ens evidencien la quantitat de beneficis que es poden obtenir d’aquesta interacció. L’entitat va se creada a EE.UU. l’any 1999 per ITA (Intermountain Therapy Animals), una organització amb més de 20 anys d’experiència en la millora de la qualitat de vida de les persones mitjançant el contacte amb els animals.

L’èxit és degut a que gràcies a que els gossos no emeten judicis de valor, els nens poden seguir el seu propi ritme i no sentir la pressió d’equivocar-se. Es passa de l’obligació a la disposició per aprendre, de l’avorriment a la motivació de llegir un conte al gos i rebre una quantitat infinita de connexions emocionals. El vincle que s’estableix entre els gossos i ells, permet gaudir del moment i tenir sentiments de plenitud.

En tot moment, les sessions tenen objectius educatius i terapèutics, aconseguint millores tant en les habilitats com en l’increment de fluïdesa i ritme. Però també van més enllà, ja que s’estenen a l’àrea emocional, treballant les habilitats socials, la comunicació i l’autoestima.

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris