Notícies

Els propòsits d'any nou

Andrea Gonzálvez
16-01-2023 00:00
Els propòsits d'any nou

És important que anem analitzant les nostres vides, veient quins camins estem recorrent, cap a on volem anar, si estem fent el que realment ens agrada, etc. per això, fer un balanç quan estem acabant l’any ens permet reflexionar sobre les nostres vides i ser agents actius d’elles.

L’entrada a un nou any comporta sempre que ens plantegem nous reptes o propòsits per complir durant els pròxims 365 dies que ens venen en endavant.

Ja fa unes setmanes que hem començat el 2023 i, per tant, una sèrie de supòsits per complir. Però, els estem realitzant?

Moltes vegades comencem l’any molt motivats amb els nostres objectius, però els anem deixant per més endavant, caient en la procrastinació, posant-nos excuses i acabem oblidant el que realment preteníem aconseguir. Organitzar-nos bé i establir horaris i rutines és una bona eina, però no hem de caure en l’error de marcar dates concretes i llunyanes per començar amb els nostres propòsits, perquè a vegades no són més que altres excuses per no posar-los en marxa. Els hem de dur a terme com aviat millor, qualsevol moment és bo per començar. Si realment és el que vols, per què esperar?

A continuació, us facilitem alguns consells per poder complir les nostres metes:

  1. Valora els assoliments obtinguts l’any anterior, aprèn dels teus errors i proposa’t metes noves. Reflexionar cada cert temps sobre allò que vas aconseguint t’ajudarà a sentir-te orgullós de tu mateix i a motivar-te per continuar endavant amb les noves metes. A més, podràs valorar les coses que has fet malament fins al moment i podràs ser-ne conscient per buscar noves estratègies que fins ara no havies provat.  
  2. Defineix bé els teus propòsits i assegura’t que són realistes: els podràs assolir més fàcilment com més realistes i clars siguin. Pensar en objectius que t’agradaria assolir, però que en aquests moments no són possibles no serveix gaire, al contrari, et frustrarà més i ho acabaràs abandonant, sense l’oportunitat d’intentar-ho en un futur, quan fos més viable.
  3. Pensa un pla per arribar als teus propòsits i, per facilitar-ne el compliment d’aquests, divideix les teves metes en petits passos. Formular una sèrie de punts amb aquests passos, ajuda a construir un recorregut per acabar arribant a la meta final. Pensar i visualitzar els passos previs a qualsevol pla també et serà molt útil.
  4. Sigues flexible i tingues paciència per anar adaptant-te als canvis, per això és important que els teus objectius vagin en concordança amb com ets i amb el teu estil de vida.
  5. Busca el que realment et motiva i t’omple de vida, allò amb el que gaudeixes duent-ho a terme. La capacitat d’automotivar-te pot mantenir-te constant i amb l’energia necessària per continuar endavant.
  6. Sigues proactiu: deixa les idees i passa a l’acció, ja que sinó, no hi ha canvi. No hem d’esperar a l’últim moment per fer les coses, perquè podem caure en la procrastinació.
  7. No tinguis por al canvi o al fracàs, deixa d’autosabotejar-te i surt de la teva zona de confort.

Per concloure, és rellevant que els propòsits que ens marquem siguin realistes i que depenguin de nosaltres mateixos, perquè si depenen d’altres factors, poden no arribar a realitzar-se però per motius externs i, això, causar-nos frustració. S’han d’anar duent a terme de manera progressiva per adaptar-nos, així com anar analitzant els avanços per ser conscients de tot el procés, trobant més motivacions i desenvolupant diferents estratègies.

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris