Notícies

El Nadal i el nostre estat d'ànim

G.A.P.
23-12-2022 00:00
El Nadal i el nostre estat d'ànim

Ja arriba Nadal i és una època de l'any que té molt pes en el nostre estat d'ànim, degut a diversos factors que depenen de la situació emocional en la qual es trobi cadascú.

Per una banda, està la gent que adora el Nadal perquè és una època que et reuneixes amb els teus éssers estimats, de celebracions, amb els carrers plens d'adorns... és a dir, ho associem a moments feliços. Inclòs pot ser que estiguis en un bon moment de la teva vida perquè has trobat una feina nova, hi ha algun membre nou a la família, t'has reconciliat amb algú, t'has enamorat, etc. 

Per altra banda, trobem a la gent que no li agrada el Nadal perquè no connecta amb les dinàmiques que envolten aquestes dates o els hi porta mals records, troba a faltar algun ésser estimat, han de retrobar-se amb familiars o amics que no els ve de gust, alguna ruptura amorosa recent, no poden assumir certes despeses econòmiques... a més de ser una època que descuidem els nostres hàbits saludables (com l'excés de menjar, begudes alcohòliques o sedentarisme, canvi d'horaris, de son, entre altres).

Per tant, el com ens afecti el Nadal al nostre estat d'ànim dependrà de molts factors i de la situació que estigui vivint cadascú, ja que cada persona les viu a la seva manera. A continuació, us facilitem alguns consells que poden ser útils per aquests dies:

  • El més important que hem de fer és viure aquests dies a la nostra manera, amb les circumstàncies en les quals ens trobem i sense exigir-nos massa a nosaltres mateixos.
  • No has de comparar la teva vida amb la que veus anunciada a la televisió o amb la que veus per les xarxes socials.
  • També s'ha de buscar un equilibri entre l'espai personal amb el social, dedicant a cada celebració el temps adequat per no atabalar-nos, prioritzant els compromisos en els quals estiguem disposats a destinar la nostra energia o inclús decidint no acudir a alguna reunió. Està bé passar temps a soles, com ajuntar-te amb la gent que t'envolta. 
  • Un altre factor rellevant és saber que no té per què sortir tot perfecte, ni demostrar res a ningú per donar enveja a algú o semblar una persona modèlica. Per tant, saber gestionar les nostres expectatives i viure-ho a la nostra manera, no com ens han dit o com creiem que hauria de fer-se. 
  • No és necessari fer el que tots fan, si no t'agrada el Nadal, pots buscar plans alternatius que et motivin: busca el que més t'agradi i aprofita aquests per dur-ho a terme.
  • Aprofita per descansar, pren-te el teu temps, escolta't, atén-te a tu mateix i viu-ho a la teva manera. 
  • Per últim, recorda que no passa res si estàs trist o melancòlic, o no estàs passant pel teu millor moment. Però hem de ser conscients de quan es necessita l'ajuda professional per aprendre a gestionar aquestes emocions i els nostres conflictes.

Des de l'equip de G.A.P. esperem que us siguin útils aquests consells i us desitgem unes bones festes a tothom!

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris