Notícies

Consells per la tornada a la rutina

Andrea Gonzálvez
09-09-2022 00:00
Consells per la tornada a la rutina

Tornar a la rutina després d’un període de vacances pot ser difícil, per això és necessari un període d’adaptació, sobretot perquè la majoria de vegades no acostumem a seguir uns hàbits constants durant aquests dies i trenquem amb el que estem acostumats durant l’any. És una transició costosa perquè les vacances ajuden a perdre la noció del temps, ens canvien el ritme de son, d’alimentació... i a tot això ens acostumem molt ràpidament.

Tot això implica tornar a adaptar-nos als nostres costums de sempre, els horaris, l’agenda, els compromisos, tornar a la feina, a les escoles... en definitiva, a l’organització del dia a dia en general.

Per això, a continuació exposem alguns consells útils perquè la tornada a aquesta rutina no sigui tan dura i pugui ser tan amena com sigui possible.

  • Pren-te el temps necessari. Totes les persones som diferents, per això cadascuna requereix un temps determinat per tornar a adaptar-se al seu dia a dia. És aconsellable començar a organitzar-se uns dies abans per fer aquest procés de manera progressiva i adaptar-nos més fàcilment, com ara reorganitzant l’agenda, planificant el futur pròxim, establint prioritats, recollint les nostres coses i l’entorn per sentir-se més còmode, etc.
  • Estableix hàbits saludables. L’alimentació és un factor molt important pel benestar físic i mental, que ajudarà a sentir-te millor i fer més fàcil la tornada. Per això, és recomanable establir una dieta equilibrada amb fruita, verdures, llegums i peix. A més, també és rellevant fer exercici diari, establint reptes reals i progressius per tal de poder aconseguir-los i no frustrar-se. Si no tens temps o ganes, pots aprofitar per fer un passeig a alguna zona o parc que t’agradi.
  • Torna a establir el temps de descans. Reprendre el cicle de son és complicat, durant les vacances acostumem a anar a dormir i aixecar-nos tard, però les hores de descans són molt valuoses, per això és necessari dormir les hores necessàries per estar descansat i amb les piles recarregades durant el dia a dia. Al principi costarà, però de mica en mica podràs! Tanmateix, també és recomanable aturar-se alguns minuts quan es porten moltes hores de feina o treball (ja sigui l’hora del cafè a la feina o l’hora del pati a l’escola, per exemple).
  • Motiva’t. Busca aquelles coses que realment et motivin per establir nous objectius i projectes vitals, els quals t’il·lusionin i et donin força per continuar progressant i millorant a curt i llarg termini.
  • Busca coses positives. Sempre hem de procurar trobar la part positiva a les coses que fem i això pot ajudar a aquesta tornada a la rutina i fer-la més agradable. Si aquesta part resulta molt complicada, una possible tasca és recordar al final del dia les coses bones que han succeït i ens han fet sentir bé, sempre hi haurà alguna cosa, per petita que sigui.
  • Importància dels moments d’oci i temps lliure. Tot i que no tenim la mateixa disponibilitat com en el període de vacances, sempre hi ha una estona per poder gaudir del temps lliure amb allò que més t’agradi i ajudi a relaxar-te, com ara retrobader-te amb amics i familiars, visitar llocs nous que no havies vist o repetir aquells que més t’agraden, llegir algun llibre pendent o veure alguna pel·lícula, reprendre l’esport o els extraescolars, etc. Per això és important una bona organització per aprofitar més aquests moments!

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris