Notícies

Coaching: el canvi a través de l'autoconeixement

Marina Sánchez Tavira
31-10-2018 17:32
Coaching: el canvi a través de l'autoconeixement

Alguna vegada t'has sentit frustrat per trobar-te en una situació complicada i creure que ets incapaç de sortir-ne? Tens somnis que et resulten inabastables però que no per això desapareixen? Creus que no estàs potenciant les teves majors habilitats perquè hi ha alguna cosa que t'ho impedeix?

De vegades la suma de circumstàncies i els recursos erronis que hem desenvolupat per sobreviure fins a aquest moment emmascaren una veritat fonamental: tot el que necessites per sentir-te feliç ja està en tu. En el procés de coaching fem un viatge en el qual recuperem aquesta veritat a través d'un trajecte d'autodescobriment i autoconsciència, i només així aconseguim un canvi transcendental, un canvi de paradigma que ens convida a observar la vida des d'una perspectiva nova.

El coaching és una disciplina que promou l'aprenentatge intrapersonal, els resultats es basen en una relació d'ajuda entre el coach i el coachee. El coach t'ajuda a desenvolupar totes les teves capacitats amb l'objectiu de resoldre possibles problemes que puguin estar presents en la teva vida, alhora que t'apropa a un nou i millor enteniment del món i del que passa al teu voltant. De vegades sentim una tempesta d'emocions que ens impedeixen gestionar el que succeeix davant de nosaltres. A través del coaching generem eines mitjançant les quals podem entendre i gestionar efectivament aquestes emocions.

Iniciar un viatge transformacional implica responsabilitat i valor, però també coherència. Per poder establir aquesta línia de congruència entre el que pensem, diem i fem resulta necessari un coneixement profund previ sobre nosaltres mateixos. La figura del coach emfatitza la importància d'aquest procés, guiant però sense aconsellar. L'essència del procés de coaching resideix en la proactivitat de la persona que vol arribar d'un punt A fins a un punt B, perquè només així podrà mantenir i generalitzar aquest canvi, creant i avançant per si mateix, responsabilitzant-se del pla d'acció i dels seus resultats. D'aquesta manera la persona observa el seu potencial, estableix un objectiu, desenvolupa una metodologia i la posa en pràctica des de la voluntat i el compromís d'arribar a la millor versió de si mateix.

Podem entendre millor el rerefons del coaching mitjançant el proverbi xinès "regala-li un peix a un home i menjarà un dia. Ensenya-li a pescar i menjarà tota la vida". El coach coneix perfectament el procés del pensament, i per això el provoca per despertar coneixement en la persona. D'aquesta manera crea consciència, amplia el seu mapa (la seva perspectiva) i el client ho aprofita per desenvolupar les seves capacitats a través d'una nova forma d'entesa vital. Per tant, el coach no crea dependència, sinó tot el contrari: promou l'autonomia i l'autodesenvolupament de la persona a la qual acompanya. Aquest és un dels motius pels quals el procés de coaching no és extens en el nombre de sessions.

Despertant la consciència de patrons de pensament i conducta podem generar un canvi més profund, obtenint així la possibilitat de millorar de manera significativa la nostra qualitat de vida. No es tracta tant d'aplicar una determinada metodologia, sinó de despertar en la persona una nova forma d'entendre el que li està succeint, de manera que ell o ella mateixa pugui desenvolupar recursos per encarar les circumstàncies d'una manera més positiva i constructiva.

Per tot això, si vols aconseguir resultats relativament ràpids, millorar les teves relacions socials i obtenir millor rendiment en la teva vida personal o professional a través d'un coneixement profund i una metodologia que promou l'èxit i la qualitat de vida, el Coaching pot ser exactament el que necessites.

Com es realitza el procés de coaching i en què es fonamenta el seu èxit?

Aquest procés l’ha de fer un coach expert i especialitzat, que hagi passat pel seu propi procés de coaching i tingui una visió profunda sobre la disciplina i la possibilitat de canvi.

Algunes de les eines bàsiques que han d'estar integrades en la forma de treballar del coach són les següents: escolta activa, rapport, preguntes poderoses, calibratge i observació. És important tenir en compte que aquest professional ha de treballar des de la confidencialitat, la humilitat, l'honestedat i el respecte.

Quan contactar amb un coach?

a) Quan vols aconseguir un objectiu i no saps com arribar a aconseguir-ho

b) Si vols potenciar alguna habilitat o millorar algun aspecte intrapersonal o interpersonal (parlar en públic, ser més sociable, millorar l'autoestima, etc.)

c) Si et sents "perdut" en no saber què fer amb la teva pròpia vida

d) Quan tens dificultats per afrontar una situació o un problema

e) Si estàs buscant una oportunitat per canviar

Com serà el procés de Coaching?

- Establirem l'objectiu a assolir

- Determinarem un pla d'acció

- Desenvoluparem eines i habilitats personals

- Elaborarem un pla de seguiment per confirmar que s'ha produït la generalització de l'aprenentatge

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris