Notícies

Què és la teràpia floral?

Centro Gaia de Terapia Floral
12-12-2017 16:53
Què és la teràpia floral?

Els remeis florals són un mètode de sanació senzill i natural, que treballa més sobre els estats emocionals de les persones que sobre els seus patiments físics. Les essències actuen harmonitzant i equilibrant la personalitat i contrarestant conflictes comuns a tots nosaltres com la irritació, la por, la culpa o la insatisfacció; aquests mateixos conflictes en què el Doctor Bach va veure l'origen i la causa real de la malaltia i de la infelicitat. De fet, són un mètode simple i natural de sanació a través de la utilització de flors silvestres específiques.


Els remeis, que tracten més els desordres de personalitat del pacient que la seva condició física, actuen sobre aquells conflictes emocionals, mentals i físics que afecten el cos i l'ànima. Ajudant-nos a desfer els nusos i les traves que són a la base de les nostres emocions, de les nostres pors i dels nostres propis fantasmes interns, permeten que el nostre actuar a la vida sigui menys limitat i, en molts casos, ens ajuden a manejar-nos amb els processos de malaltia ja sigui podent-los revertir o podent incorporar en forma d'aprenentatge al bagatge de les nostres pròpies vides. Perquè, atès que tota malaltia física és el reflex d'un patiment mental o emocional no resolt, podem treballar amb bons resultats sobre els mals físics que ens afligeixen a partir de la resolució dels propis conflictes personals.


Els remeis no utilitzen la matèria física de la planta, sinó l'energia sanadora que es troba continguda a la flor. Aquesta delicada energia sanadora s'extreu mitjançant un procés particular i s'utilitza per tractar la causa de la malaltia a un nivell subtil. Així doncs, mentre la majoria de les medicines tracten els mals del cos amb substàncies químiques, els remeis florals tracten allò que no es pot veure, o la causa psicològica, amb tota la seva energia invisible.


Les essències ens ajuden a sintonitzar amb nosaltres mateixos i els seus efectes no es limiten a alleujar i calmar els turments i els conflictes de les nostres personalitats. A través de l'acció de les seves energies específiques dels remeis ens ajuden a abordar els problemes concrets amb què ens anem trobant. En utilitzar l'energia potenciada d'una flor en particular, les propietats estan alineades amb un problema en concret, podem provocar un canvi dins nostre de manera que l'odi es transformi en amor, el desesperat pugui trobar la seva fe, la indiferència es converteixi en propòsit, i els esgotats puguin connectar amb la seva força.


Segons Edward Bach la malaltia, en qualsevol de les seves dimensions física, mental o emocional, sorgeix de la freqüent contradicció que apareix entre els dictats de la personalitat i els designis de l'ànima, i en aquest sentit les essències de flors vénen a recordar a la personalitat, a través de la informació de la qual són portadores, quins són els designis superiors de l'ànima que han de ser escoltats i atesos. És a dir, que no sempre el que vull és allò que és millor per a mi, però sempre seré jo qui en última instància decideixi.


Però si les essències són capaços de ressonar en el nostre interior perquè puguem emprendre el camí del canvi i de la transformació, per aquest mateix principi del lliure albir no poden forçar allò al que no estem disposats, o per al que encara no ens sentim preparats. Per això és possible que en prendre les essències puguin aparèixer possibles i lògics processos de resistència interna, que en alguns casos tinguin com a corol·lari certes somatitzacions d'ordre menor i generalment passatger, o certs malestars en els plànols mental i emocional. D'aquí la necessitat de la sempre important presència d'un professional avesat, capaç de conèixer a fons allò del que les essències ens informen, la pertinència per contactar amb això, l’adequat per a cada circumstància, i d'acompanyar i d'utilitzar amplis recursos en un procés ric però, com tot procés profund, no exempt dels dolors i de les complexitats que sempre implica el creixement.
 

En colaboració amb Begoña Alías (Centre Gaia de Teràpia Floral).

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris