Notícies

Com és viure amb ansietat?

Paula Mena
11-04-2024 00:00
Com és viure amb ansietat?

L'ansietat forma part d'una de les emocions que les persones experimentem quan ens sentim amenaçats o quan sentim que estem en una situació de perill.

El que és important, és saber diferenciar una ansietat desproporcionada i prolongada en el temps a una ansietat relativament lleu i transitòria que es caracteritza per viure una situació estressant, com per exemple, un període d'exàmens o temporades carregades de treball.

D'altra banda, cal tenir en consideració que la ment i el cos no són capaços de distingir el que és una amenaça real a la d'una imaginària, és a dir, tant allò que ens passa com el que ens preocupa té un gran impacte en la nostra ment. Generant així alts nivells d'ansietat, induint-nos a un estat d'alerta prolongat en el nostre organisme, que ens porta a patir algun trastorn d'ansietat.

Quins són els símptomes de l'ansietat?

  • Sensació de nerviosisme, agitació o tensió
  • Sensació de perill imminent, pànic o catàstrofe
  • Augment del ritme cardíac
  • Tremolors
  • Sudoració
  • Feblesa o cansament
  • Problemes d'atenció i per a agafar el son
  • Evitació de llocs i situacions que generen ansietat

Els trastorns d'ansietat que es prolonguen bastant en el temps amb els factors estressants que els han provocat, generen una sèrie de pensaments que porta a la persona a sentir por de presentar els mateixos símptomes, engendrant un bucle que retroalimenta l'ansietat i fa que la por al fet que aparegui.

Quines estratègies podem utilitzar per a rebaixar l'ansietat?

1. Mindfulness i respiració profunda

La respiració ajuda a parar esment en el nostre cos i és un mètode que ajuda a la relaxació corporal. D'altra banda, el mindfulness treballa l'atenció plena per a mantenir-te en el moment actual i no focalitzar-se en el que et pot generar estrès.

 

2. Exercici físic

Durant l'exercici físic s'alliberen uns neurotransmissors que milloren l'estat d'ànim. Es recomana almenys 30 minuts d'exercici diari i moderat.


3. Evitar el consum de cafeïna i alcohol:

El consum d'aquestes dues substàncies augmenten els nivells d'ansietat d'algunes persones. Si notes que afecten negativament en el teu benestar, et recomanem reduir o evitar per complet el seu consum.

 

4. Estableix límits

És molt important saber posar límits saludables en les teves relacions interpersonals i responsabilitats per a no augmentar els factors que puguin portar a causar aquests alts nivells d'estrès.

 

5. Cuida't

Dedicat temps per a tú i fer aquelles activitats que t'agraden per a poder sentir-te bé amb tu mateix.

 

6. Identifica els teus pensaments negatius

És molt important saber identificar quins són aquests pensaments que poden tornar-se en contra teva.

 

7. Ajuda d'un professional

L'ajuda psicoterapèutica és molt efectiva per a tractar l'ansietat. Considerar l'ajuda d'un terapeuta és molt important quan veus que l'ansietat interfereix significativament en la teva vida diària
 

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris