Notícies

4 fases del dol davant una ruptura.

Paula Mena
01-03-2024 00:00
4 fases del dol davant una ruptura.

Passar per una ruptura de parella no és tasca fàcil… trenquem amb la rutina que formem amb aquesta persona i li diem adéu a tots aquests moments i sentiments que eren únicament vostres, per a donar la benvinguda a un remolí ple d'emocions als quals ens hem d'enfrontar per a passar aquest dol.

 

Com a conseqüència a aquest succés podem sentir una gran pèrdua de control en la nostra vida i un gran sentiment de buit. Aquests símptomes no sols es manifesten a nivell emocional i conductual, sinó també apareixen físicament, com per exemple, tenir alteracions en la son.

 

Cal ser conscients que no tothom supera una ruptura de la mateixa forma i és probable que algunes persones saltin o retrocedeixin les fases durant el procés del dol. Pot ser que alguns dies et trobis més irascible o altres dies més calmats.

 

Al cap i a la fi, aquest dol consisteix en el fet que la persona pugui reconstruir una nova realitat, aprenent a viure sense allò que ha perdut. Trobant així, un nou sentit passant per una sèrie de fases que ens ajuden a superar la ruptura de parella.

 

4 fases del dol:

 

  1. Fase del xoc:

Aquesta fase es caracteritza per la negació del succeït. Generalment, ens sentim anestesiats, desubicats i amb la impressió que tot és un somni, produint-se així, un bloqueig emocional que es manifesta de manera diferent de cada persona.

 

  1. Fase de l'ambivalència:

En aquesta fase comencem a assumir el que ha passat i sorgeix la necessitat de trobar una explicació a allò que ha succeït. Aquesta etapa, pot resultar dolorosa perquè les emocions comencen a florir i es tornen ambivalents. Habitualment apareixen sentiments de culpa, de gelosia, de tristesa i d'inferioritat.

 

  1. Fase de la comprensió

És una etapa en la qual es produeix una assimilació emocional, on deixem enrere l'esperança de tornar amb la nostra ex-parella. 

Sorgeix la necessitat d'analitzar tot el que va passar amb la informació que es té amb major claredat.

Apareix un sentiment de pena per la pèrdua, deixant enrere la ràbia. Donant peu a l'inici de l'acceptació.


 

  1. Fase de l'acceptació

Es considera l'última etapa del dol perquè assumim que cal conviure amb una nova realitat. Ens tornem a sentir més forts i sentim la necessitat de refer les nostres vides sense aquesta persona.

 

Recorda que si necessites passar aquest dol acompanyat/da pots comptar amb nosaltres.

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris